Административен съд - София град отмени решението на Централната избирателна комисия да се разглеждат сумарно

...
Административен съд - София град отмени решението на Централната избирателна комисия да се разглеждат сумарно
Коментари Харесай

Месец преди изборите: Местата са 240, но над 5600 души искат да са депутати

Административен съд - София град отмени решението на Централната избирателна комисия да се разглеждат сумарно данните от машини и харитени бюлетини. В същото време Комисията разгласи, че кандидатите за депутати на тези избори са 5 621. В надпреварата на 2-ри април останаха 14 партии и 7 обединения - общо 21 участници. Независимите претенденти са двама. В 9 366 секции все още ще има машинно гласоподаване. До момента са подадени малко над 25 000 заявки за гласоподаване в чужбина. Има седем регистрирани неправителствени организации с наблюдаващи на изборите. 

" Административният съд не утвърди вписването на резултатите от машинния и хартиения избор да се отбелязва дружно. Сега обсъждаме какви да бъдат новите разновидности на тези нови изборни бумаги. Предстои в границите на деня или в петък да бъде взето решение ", съобщи Росица Матева на брифинг на ЦИК в четвъртък.

" В надпреварата на 2 април останаха 14 партии и 7 обединения - общо 21 участници. Независимите претенденти са двама, единият от които Веселин Марешки ", добави Матева. " Подаването на заявки за гласоподаване по сегашен адрес е със период до 18 март. Те би трябвало да бъдат подавани до общинските администрации по сегашен, а не непрекъснат адрес. Заявленията могат да се подават и онлайн. До 18 май се подават и заявките за гласоподаване с преносима секционна изборна комисия. До 7 март гласоподавателите, които са отвън страната, могат да подават заявление за гласоподаване отвън България ", посочи представителят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР